Идеи за зелена козметика

1. Шампоанът може да се замени с жълтък или хума, а вместо балсам - просто си вземете някои от маслата на Икаров, например бадемово.

2. Вместо тоалетно мляко - масло от жожоба, смесено с розова вода. Нанася се маслото, престоява 20 мин. и после се изтрива с памуче с розова вода.

3. Вместо крем за лице - зехтин.

4. Утайка от кафе като скраб за тяло (внимавайте да не се запуши канала!!!).

5. Сода бикарбонат като скраб за лице.

6. За миене на коса - хума + масло за овлажняване по избор от аптеката.

7. Катранен сапун за измиване на коса - води се медицински по принцип (за направата му се използва смолата, която се отделя при превръщането на въглищата в кокс), напълно разградим в природата.

8. За почистване на лицето - трици от кестен, продават се в пакетчета в аптеките.

9. Укрепване на косата - 300 г нарязан лук се накисват в 500-600 г бяло вино. Така престоява 7 дни, след което се прибавят и 100 г мед. След още три дни течността се прецежда и се пие по една супена лъжица 3 пъти на ден. Това не само укрепва косъма, но е и отлично слабително средство.

10. Лечение на сух пърхот - препоръчва се 15-20 минути преди миене в кожата на главата да се втрива смес от 1 жълтък, 2 лъжички мед или от 1 жълтък, 2 лъжички студено пресован зехтин и 1 лъжичка сок от столетник.

11. Против пърхот и сърбеж по кожата на главата - изплакнете косата си с комбинация от 2 с.л. ябълков оцет и 1 чаша вода, като оставите да подейства 10 минути. След това нанесете бирено-меден шампоан, чиито съставки са: 1 ч.л. мек шампоан, 1 ч.л. мед, 1 с.л. бира.

12. Маслото от чаено дърво е добър дезинфектант - (няколко капки на 3-4 литра вода).

13. Варени листа от брашлян срещу косопад.

14. Екстракт от репей срещуу косопад.

15. Козметика Натурел с естествени съставки.

16. Хума вместо сапун.





{START_COUNTER}